×

SEIM-SOC

In het huidige digitale landschap is cyberbeveiliging belangrijker dan ooit tevoren. Terwijl cyberdreigingen zich blijven ontwikkelen en steeds complexer worden, moeten organisaties een stap voor blijven om hun gevoelige gegevens en activa te beschermen. Security Information and Event Management (SIEM)-systemen en Security Operations Centers (SOC’s) zijn twee essentiële componenten in deze voortdurende strijd.
SIEM en SOC zijn symbiotisch. SIEM-systemen genereren waarschuwingen en leveren de gegevens die SOC-teams nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen. SOC-analisten gebruiken op hun beurt SIEM-gegevens om beveiligingsincidenten effectief te identificeren, onderzoeken en beperken. Zo werken ze samen:
Triage van waarschuwingen: Wanneer SIEM een potentiële bedreiging identificeert, stuurt het een waarschuwing naar het SOC. SOC-analisten onderzoeken de waarschuwing om de ernst en authenticiteit ervan vast te stellen.

Incidentonderzoek: SOC-analisten gebruiken SIEM-gegevens om dieper in het incident te duiken en de oorsprong en potentiële impact ervan te achterhalen.
Reactie en mitigatie: Op basis van hun bevindingen formuleren SOC-teams een reactieplan, waarin de dreiging wordt ingeperkt en de schade wordt geminimaliseerd. Dit kan inhouden dat getroffen systemen worden geïsoleerd, patches worden toegepast of kwaadaardig verkeer wordt geblokkeerd.
Continue verbetering: Nadat een incident is opgelost, zijn SIEM-gegevens cruciaal voor analyse na het incident. Het helpt het SOC-team te begrijpen hoe de inbreuk heeft plaatsgevonden en welke stappen kunnen worden genomen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.
Conclusie
In een wereld waar cyberdreigingen voortdurend aanwezig zijn, is de samenwerking tussen SIEM en SOC essentieel voor het beschermen van de digitale activa van uw organisatie. SIEM-systemen zorgen voor de nodige data en alerts, terwijl SOC-teams expertise en strategie ter tafel brengen. Samen vormen ze een krachtige verdediging tegen het steeds evoluerende landschap van cyberdreigingen. Door te investeren in SIEM- en SOC-mogelijkheden kunnen organisaties hun gevoelige gegevens proactief beschermen en de bedrijfscontinuïteit garanderen in geval van cyberaanvallen.

Cyrebro

CYREBRO was een pionier op het gebied van de eerste online beheerde Security Operations Center (SOC)-infrastructuur met de missie om cyberbeveiliging op bedrijfsniveau te bieden aan bedrijven van elke omvang, en snelle en efficiënte reacties op cyberdreigingen en de beperking ervan te garanderen. Eindklanten profiteren van een uniek, compleet SOC-infrastructuuraanbod met geavanceerde 24/7/365 mogelijkheden, waaronder informatie over bedreigingen en jacht, forensisch onderzoek en incidentrespons.

Oplossingsoverzicht
Om een beheerde SOC-infrastructuur op staatsniveau te bieden, maakt CYREBRO gebruik van de kennis en expertise van Israëlische cyberexperts en de voortdurende wijsheid van de massa om de op ML gebaseerde detectie, onderzoek en respons te onderwijzen en te exploiteren die het “CYREBRO Brein” heet. .
Dit alles wordt geleverd met behulp van CYREBRO’s online, interactieve SOC Platform. Het SOC-platform integreert al uw beveiligings-, netwerk-, infrastructuur- en cloudlogboeken in één centraal commando en biedt volledige duidelijkheid, inzichten en realtime uitvoerbare stappen om cyberbedreigingen te beperken en te herstellen.
SOC-mogelijkheden

  • Proactieve detectie: bedreigingsinformatie en jacht op bedreigingen
  • Beveiligingsoperaties: strategische monitoring en optimalisatie
  • Beheerde detectie- en responsdiensten: forensisch onderzoek en incidentrespons