×
EN

Gegevensbescherming

Gegevensbeveiliging - Eliminatie en bescherming van ransomware

9 van de 10 onderzochte bedrijven kregen in 2022 te maken met ransomware

Ransomware kan verwoestende gevolgen hebben voor bedrijven en organisaties. De nieuwe generatie ransomware zoals Lockbit 3.0 is extreem gevaarlijk omdat het gaat om het lekken van gegevens, gevolgd door versleuteling van kritieke gegevens, waardoor ze ontoegankelijk worden totdat er losgeld is betaald aan de aanvallers. Dit kan leiden tot ernstige verstoringen van de bedrijfsvoering, gegevensverlies, financiële verliezen en reputatieschade. Bovendien is er geen garantie dat het betalen van het losgeld zal resulteren in gegevensherstel, en het kan cybercriminelen ertoe aanzetten om meer aanvallen uit te voeren. De nasleep kan emotioneel en financieel verontrustend zijn en vereist vaak uitgebreide herstelinspanningen. Een ander belangrijk punt dat moet worden overwogen, zijn sancties die kunnen worden opgelegd in gevallen waarin bedrijven de AVG-richtlijnen niet volgen en gestraft worden voor gegevensverlies, cyberbeveiligingsmaatregelen en processen voor gegevensherstel. Preventie, back-upstrategieën en robuuste beveiligingspraktijken zijn essentieel om het risico te verkleinen dat u het slachtoffer wordt van ransomware-aanvallen

ItsMine- Verwijdering en bescherming van ransomware

Uw gegevens overal beveiligen – voor externe en interne bedreigingen

We zijn geneigd te denken dat de grootste bedreigingen afkomstig zijn van externe aanvallers, maar in veel gevallen komt het grootste risico van binnenuit het bedrijf. Studies tonen aan dat wanneer werknemers op het punt staan hun baan op te zeggen, 87% van hen opzettelijk vertrouwelijke informatie zal meenemen!
We hebben geleerd dat meer dan 50% van de datalekken onbedoeld is

Kleine en middelgrote bedrijven hebben Managed Data Protection (MDP) nodig – Gegevens zijn verspreid over de organisatie; werknemers moeten veilig bestanden delen en het bedrijf moet voldoen aan wettelijke en verzekeringseisen, wat een onmogelijke taak wordt voor het MKB.

ItsMine™ Identificeer en volg continu het gebruik van gegevens op locatie en in de cloud, betrek werknemers proactief, vergroot het bewustzijn en bescherm ze tegen externe bedreigingen en malafide werknemers 

Met ITsMine™ hebt u altijd de volledige controle over uw gevoelige bestanden doordat u meerdere ‘virtuele kluizen’ kunt creëren binnen uw centrale bestandsopslagsysteem – inclusief OneDrive, Google Drive, Dropbox, NetApp en alle Windows/Linux-bestandsopslag – met slechts een paar klikken. Elke map kan in een handomdraai worden omgevormd tot de veiligste digitale ruimte binnen uw organisatie waarbinnen elk bestand end-to-end wordt beschermd, zelfs buiten de bedrijfsgrenzen.

De oplossing geeft waarschuwingen en geeft kritieke forensische informatie weer – zelfs na data-exfiltratie. 

ITsMine™ is eenvoudig te implementeren, transparant voor werknemers en IT-teams, voldoet aan wettelijke vereisten en vereist geen endpoint-agents.