×
EN

Back-up & herstellen

Ransomware Gratis back-up

Bescherming tegen ransomware is momenteel de grootste zorg voor bedrijven die een oplossing voor gegevensback-up en -archivering overwegen. Het maken van back-ups is al een eerste stap in databeveiliging, het verlies van een USB-stick kan echter gezien worden als een datalek. 

Back-up en herstel zijn cruciale onderdelen van de strategie voor gegevensbeheer van een organisatie. Ten eerste is back-up belangrijk omdat het een middel biedt om waardevolle gegevens te beschermen tegen verschillende risico’s en bedreigingen. Per ongeluk verwijderen, hardwarestoringen, softwarecorruptie, natuurrampen en cyberaanvallen zijn slechts enkele van de mogelijke oorzaken van gegevensverlies. 

Ten tweede is herstel essentieel omdat het organisaties in staat stelt om snel hun activiteiten te herstellen en de normale bedrijfsactiviteiten te hervatten na een gebeurtenis met gegevensverlies. Of het nu gaat om het herstellen van een enkel bestand of het herstellen van een volledig systeem, de mogelijkheid om gegevens efficiënt en effectief te herstellen is cruciaal voor het minimaliseren van verstoringen en het behouden van de bedrijfscontinuïteit. 

M365  back-up

Het maken van back-ups van gegevens van Office 365 (nu Microsoft 365)-applicaties, zoals Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business is van cruciaal belang, hoewel Microsoft een betrouwbare en veilige cloudinfrastructuur voor deze services biedt, bieden ze geen garantie tegen gegevensverlies als gevolg van menselijke fouten, kwaadaardige aanvallen of gegevensbeschadiging. Om hun kritieke gegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat hun herstel snel en zonder ransomware verloopt, kunnen organisaties ervoor kiezen om back-upoplossingen van derden te implementeren die expliciet zijn ontworpen om een back-up te maken van gegevens en deze te herstellen vanuit Microsoft 365.